Para-Canicross projekt

Technikai feltételek:

A canicrossban a kutya elölfutva segít a hajtásba. Kerekesszékes verzióban ez a felállás egy handibike-al működik, viszont egy “egyszerű” handbike nagyon instabil erre a megoldásra (saját tapasztalat).

Száguldás Cooperrel

Több hónapos “egyszerű” Handbike alapozó tréningeket követően csapatunk eljutott a technikai feltételek határához, a tovább lépéshez, a versenyekhez már nem elég egy hagyományos “egyszerű”kézi meghajtású handbike, mint amivel eddig edzettünk.

Mivel erre a sportra még nincs igazán kerekesszékes adaptáció ezért új technikai megoldásokat kell alkalmazni. Tehát építeni kell egy stabil és egyidejű hajtá-irányítás renszerrel működő handbike-ot!

 

Az építéshez szükséges két alap verzió technikai adatai:

HandiBike (“egyszerű”)
Kerekesszékre csatolható, mobil szerkezet, aszfalt és sík utakra tervezve. Instabil váz geometria, rossz súlypontelosztás, a hajtás csak kis mértékű akadályok leküzdésére alkalmas, gyorsan üresbe forog az első meghajtott kerék.
Előnyök:
hajtás, irányítás egyben
könnyű, mobil rendszer
ár (500 eurótól beszerezhető)
Hátrányok:
instabil váz gometria
terepre alkalmatlan
 

 

Off-Road handibike:
Direkt nehéz terepre kifejlesztett handbike, független kerékfelfüggesztés, hidraulikus tárcsafékek, aluminium váz, agyváltós hajtáslánc. Kiváló szerkezet, hegyre fel (csak hajtás), lesiklásra (csak irányítás) tervezve. /videó: itt./
 Racing_Force15
Előnyök:
-sabil vázrendszer
-nehéz terepre méretezett hajtáslánc
Hátrányok:
-hajtás és irányítás külön
-ár (7500 $ + szállítás)